FRILUFTSFORLAGET

BOKLISTE 2020

Vi ser helst at du kjøper våre bøker i din lokale bokhandel eller i en av de mange nettbokhandlere som finnes. Men du kan også bestille bøker direkte fra Friluftsforlaget hvis det er ønskelig.

        HEMMELIG KRIG 1939-1945 - Bergen og slaget om Atlanterhavet

Boken kaster nytt lys over Bergen og bergensernes krigshistorie: Skandinavias viktigste konvoihavn fram til 9. april 1940 - Tyske ubåter herjet utenfor vestlandskysten - Uteflåtens innsats i slaget om Atlanterhavet - Sjømilitære etterretningsgrupper i Bergen - Etterretningsagentenes virke beskyttet konvoiene - Agentenes farlige motstandere i Abwehr og Gestapo - Opprullinger, pinefulle forhør og tortur.

ISBN 978-82-9149561-3     Omfang: 360 sider     Tilbud: Pris: 98,- 
     VILLREINEN - fjellviddas nomade     

I dette praktverket av en bok som er skrevet av våre fremst villreinforskere får du vite alt om dette fantastiske dyret som lever hele året i vår karrige fjellheim.

Reinens biologi og fysiologi, reinens genetikk og slektskap, sykdommer og parasitter, villreinen og rovviltet, reinen i folketradisjonen, reinen og mennesket i forhistorisk tid, ferdsel og forstyrrelser, reinen på Svalbard, reinen i forskningen, presentasjon av Norges 23 villreinområder og villreinens framtid

ISBN 978-82-9149562-0     Omfang: 448 sider     Pris: 450,-PÅ BANEN Glimt fra Grimstad- og Treungenbanens historie

Grimstadbanen var jernbanestrekningen mellom Grimstad og Rise stasjon i Aust-Agder. Den ble åpnet i september 1907 og var anlagt og drevet av private investorer, men overtatt av NSB i 1912. Grimstadbanen ble nedlagt i 1961.

Treungenbanen var jernbanestrekningen mellom Arendal og Treungen i Nissedal kommune i Telemark fylke. Den nedre del av banen er fremdeles i drift som sidelinje til Sørlandsbanen. Arendal-Åmlibanen ble vedtatt bygd til Åmli i 1894, og strekningen fra Arendal til Froland  ble tatt i bruk i 1908. I 1910 ble banen åpnet til Åmli og i 1913 var banen ytterligere forlenget til Tveitsund (Treungen). Treungenbanen fra Nelaug til Treungen ble nedlagt i 1967.

ISBN 978-82-9149548-4     Omfang: 318 sider     Pris: 398,-

                                    

VEIDERLIV  Glimt fra Telemarks Jakt-, fangst- og fiskehistorie

De første telemarkinger - Gamle fangstmetoder, redskap og våpen - Glimt fra viltets og fiskens historie - Jakt, fangst og fiske langs kysten - Fisk og fiske i de store innsjøene - Grenland Sportsfiskere - Sportsfiske fra kyst til vidde - Tinn Jeger- og Fiskerforening - Jegere, fiskere og fangstfolk forteller - Med adelen på jakt i skog og hei - Rovdyrhistorier fra kyst til vidde - Kjente bjørnejegere - Falk og falkefangst - Jegere og fjellfolk i fjellbygdene og på vidda - Villrein og villreinjakt - Den viktige rypa

ISBN 978-82-91495-33-0     Omfang: 388 sider     Pris: 198,- UTSOLGT!!

 

 

 

       NORSK FJELLEKSIKON  - Fastlands-Norge og Svalbard

Har du noen gang blitt svar skyldig i diskusjoner om fjellet? I Norsk Fjelleksikon finner du alle svarene? Her finner du nesten alt om Fastlands-Norge og Svalbards fjellverden fra A til Å. Leksikonet tar for seg de fleste navn og uttrykk som har med fjellet å gjøre. Her finner du korte beskrivelser av planter, dyr, fjelltopper, isbreer, naturreservater, turisthytter og vitenskapelige termer om fjellets mangfold. Viktige begreper er gitt mer fyldig presentasjon i hele 139 dybdeartikler. Boken er utgitt i samarbeid med Den Norske Turistforening (DNT).

ISBN 978-82-91-49547-7     Omfang: 425 sider     Pris: 98,- UTSOLGT!!    

 

 


       FJELLPIONERER

Hva har Kong Sverre og Fridtjof Nansen til felles? En ting er i hvert fall pionerturer i norske fjell. Sent på høsten 1177 slet kong Sverre og birkebeinerflokken hans seg gjennom Vossefjellene på vei mot Vestlandet. På senvinteren 1884 gikk den senere så berømte polfarer Fridtjof Nansen i samme område. Opp gjennom historien er det mange som gjennom handlinger og holdninger har satt lignende spor: jegere, fiskere, fjellfolk, vitenskapsmenn, kunstnere, fotografer, oppdagelsesreisende, fjellklatrere, brevandrere, fotturister og hyttebestyrere.

ISBN 978-82-91-49531-6     Omfang: 304 sider     Pris: 75,- UTSOLGT!! 

 


 

      VANDRINGER I SETESDAL VESTHEI

Denne boken tar deg med til Setesdal Vesthei og viser deg noen av naturen i tekst og bilder. Du vil få vite mye om Turistforeningens hytter og løyper, men ogsåmye om den vakre naturen som finnes i dette fjellområdet. Du vil også bli med på en historisk vandring. Her vil du vinne interessant stoff om gamle veier og boplasser, om støylsdrift og krigsminner og mye mer. Er du interessert i jakt og fiske har også boka noe å gi deg. Vandringer i Setesdal Vesthei er gitt ut i samarbeid med Kristiansand og Oppland Turistforening.

ISBN 978-82-91-49560-6     Omfang: 325 sider     Pris: 398,- 

        NYHET !!      VANDRINGER I SETESDAL AUSTHEI

Denne boka tar deg med til Setesdal Austhei og viser deg noe av naturen i tekst og bilder. Du får vite mye om Turistforeningens hytter og løyper, men også om naturen. Du vil bli med på en historisk vandring. Her vil du finne interessant stoff om gamle heiveier og boplasser, om støylsdrift og krigsminner og mye mer. Er du interessert i jakt og fiske har også boka noe å gi deg. I boka finner du også en historisk oversikt over Aust-Agder Turistforening samt kart og høydeprofiler.

       ISBN 978-82-91495-57-6     Omfang: 352 sider     Pris: 98,- TILBUD!!

 

 

 

AUST-AGDER UNDER OKKUPASJONEN

Glimt fra krigsårene 1940-1945. Boken inneholder følgende kapitler:

Forberedelser til krig, Et forferdelig drønn fra havet, Aust-Agder blir okkupert, 3. Divisjon i Setesdal, 3. Torpedobåtdivisjon, Tyske tropper og militæranlegg, Alliert flyaktivitet, Avisfronten i Aust-Agder, Motstandskampen, FO II - avdeling XU, Fred og frigjøring, Nådeløse austegder.

ISBN 978-82-91-49558-3     Omfang: 512 sider     Pris: 498,-     

NYHET !!! 

 


 

       NORSK KYSTHÅNDBOK

Dra til sjøs med Norsk Kysthåndbok. Her finner du alt du trenger om et aktivt friluftsliv blant holmer og skjær. Boken er spekket med råd og tips om vår vakre og helt spesielle skjærgård, kysten rundt fra nord til sør. Fra innholdet kan nevnes: Båt- og sjøliv, kystplanter, livet i fjæra, marinøkologi, sjøfugler, fisk, sjøfiske, havfiske, hummer- og krabbefiske, kystjakt, seiling, padling, dykking, sjøfuglreservater, skjærgårdsparken, sikkerhet til sjøs, ekskortetjeneste, når uhellet er ute og førstehjelp.

ISBN 82-91495-34-3     Omfang: 232 sider     Pris: 198,- (før 348,-)       Utsolgt!! 

 

 

  

        SKAGERRAKKYSTEN (Natur - Kultur - Historie)

En flott og lærerik gavebok i stort format som tar for seg blant annet dette om Skagerrakkysten: Kysten fra Tjøme til Lista, geologi og landskap, flora, liv og røre under vannflaten, det historiske skjærgårdslivet, de gamle      uthavnene, fyrene og om friluftslivet langs holmer og skjær.

ISBN 978-82-91-49546-0     Omfang: 344 sider     Pris: 398,- UTSOLGT!!

 

 

 

 

 

JAKTHUNDEN - familiemedlem og jaktkamerat (NY UTGAVE !!)

Dette er boken for alle jakthundeiere i Norge, skrevet av en forfatter med mer enn 60 års erfaring med alle slags jakthunder til alle lovlige jaktformer. Her beskrives greie metoder for trening, dressur og inndriving til jakt av alt fra stående fuglehunder, drivende hunder, elghunder, hihunder og apporterende hunder. Forfatteren beskriver mange vanlige jakthundrasers mentalitet, arbeidsområder og spesielle krav. Jakthunden er arbeidsløs det meste av året, og da skal den fungere som hushund og familiehund. Boka gir en mengde råd for å gjøre jakthunden til en hyggelig kamerat og familiehund.

ISBN 82-91495-29-7     Omfang: 152 sider     Pris: 75,-    TILBUD !!

 

 

 

  


 

 

 

 

FRILUFTSFORLAGETTelefon: 37 01 64 89Nettstedskart